Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de vrouw die werd neergeschoten in het Capitool in Washington D.C., nadat het gebouw bestormd werd door Trump-aanhangers. Ashli Babbit, de vrouw die gisteren werd neergeschoten in het Capitool, was een veteraan van de Amerikaanse luchtmacht

Babbit woonde in San Diego en diende 14 jaar in de Amerikaanse luchtmacht, waar ze een veiligheidsagent op ‘hoog niveau’ was. Haar weduwnaar omschrijft haar als een “patriot” en fervent aanhanger van de aftredend president Donald Trump.

Woensdag circuleerden video’s waarop te zien hoe Babbitt doodbloedt uit haar hals en waarop te zien is hoe ze op een brancard gelegd wordt. Ondertussen weerklinken schoten op de achtergrond.

Opgelet, schokkende beelden:

Intussen zijn ook beelden opgedoken van de schietpartij zelf. Daarin is te zien hoe een veiligheidsagent lijkt te panikeren, terwijl Babbitt op een gebarricadeerde deur – die zich tussen de Trump-aanhangers en de agent bevinden – probeert te klauteren. De agent vuurt en Babbit valt op de grond. Luttele seconden later worden de Trump-aanhangers omringd door zwaarbewapende agenten.

Volgens een getuige die zich net achter Babbitt bevond negeerde ze herhaaldelijk een politiebevel om zich terug te trekken. De politie van Washington D.C. laat verstaan dat het incident onderzocht wordt.