Een gezin uit Molenbeek wil klacht indienen tegen de politie na een interventie tijdens nieuwjaarsnacht. De politie viel het huis binnen omdat mensen vuurwerk hadden afgestoken, maar volgens het gezin hadden zij daar niets mee te maken. Dat meldt Sudinfo. 

Het was opnieuw een woelige nieuwjaarsnacht in het Brusselse. Er werd, ondanks het verbod, heel wat vuurwerk afgestoken en een twintigtal voertuigen brandden volledig uit. Meer dan 500 interventies deed de Brusselse politie die nacht, maar één daarvan krijgt mogelijk een staartje.

In de Franstalige pers kondigt een Molenbeeks gezin aan klacht te willen indienen nadat de politie tijdens nieuwjaarsnacht hun huis binnenviel. Omstreeks 22u30 waren amokmakers met vuurwerk aan het ‘spelen’ in de straat van het gezin, vertelt Rachid. De amokmakers kende Rachid naar eigen zeggen niet, maar ze liepen wel zijn huis binnen toen de politie voorbijkwam.

“Mijn broer is naar beneden gegaan om hen te zeggen dat ze daarmee moesten ophouden. Op dat moment kwam er een patrouille voorbij”, verklaart Rachid. De groep jongeren liep het huis van Rachid binnen, en de politie kwam dan ook bij hen ter plaatse. “Een kwartier later stond de politie hier met vier combi’s. Ze hebben mijn voordeur ingestampt met een stormram. Ze hebben de jongeren opgepakt, maar ze zijn mijn huis binnengewalst zonder huiszoekingsbevel.”

De politie heeft een andere versie van de feiten. Zij stellen wel degelijk een huiszoekingsbevel gehad te hebben en benadrukken ze dat ze eerst hebben aangebeld, alvorens de deur te forceren. Rachid heeft ook daarvoor een verklaring. “Ze hebben slechts één keer aangebeld”, zegt Rachid nog aan Sudinfo. “De deur is niet geopend omdat mijn broer bezig was met ze (de jongeren nvdr.) buiten te werken.”