Een man van 34 uit Meise die op 19 mei vorig jaar een 13-jarig meisje uit Olen heeft verkracht terwijl ze geblinddoekt vastgebonden lag op een bed hoeft van de rechtbank niet naar de gevangenis. Dat is een opmerkelijk mild vonnis. De rechter veroordeelde K.K. uit Meise tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. Hij moet zich wel psychotherapeutisch laten begeleiden. Dat meldt HLN

Het slachtoffer, een jong meisje uit Olen, was op het moment van de verkrachting – op 19 mei 2019 – amper 13 jaar oud. Ze was door K.K, die als schuilnaam ‘deugenietertje’ gebruikte, naar een motel in Mol gelokt. 

Het meisje zou zich op een datingwebsite hebben voorgedaan als 18-jarig meisje. De man sprak met het meisje af en haalde haar op aan de kerk in Olen. Samen reden ze vervolgens naar een motel in Mol, waar hij zijn lusten op haar kon botvieren.

Eerst dwong hij het meisje hem oraal te bevredigen. Vervolgens, blinddoekte hij haar en bond haar met handen en voeten aan het bed. Daarop verkrachtte hij haar opnieuw terwijl hij ook beeldopnames van de verkrachting maakte.

Het meisje zou, volgens de dader, vrijwillig meegegaan zijn het motel. Hij gaf wel toe dat “ze het niet fijn vond dat ze werd vastgebonden”. De man zou wel aan de politie verklaard hebben dat hij “meteen gestopt is toen ze begon te wenen”.

Volgens de verdediging kon de man niet weten dat ze minderjarig was, omdat ze op de datingwebsite waarop ze elkaar leerden kennen, gezegd had dat ze 18 jaar was. 

Dader komt ervan af met 3 jaar voorwaardelijk als hij zich ‘psychotherapeutisch’ laat begeleiden 

Ondanks de jonge leeftijd van het meisje, en het gebruik van geweld (hij bond haar vast), was de rechtbank van Turnhout bijzonder mild in haar vonnis en veroordeelde de man tot 3 jaar voorwaardelijk wegens verkrachting van een minderjarige en omdat hij de verkrachting filmde. Hij wordt ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet en de smartphone waarmee hij de verkrachting filmde is verbeurd verklaard. Hij moet zich wel psychotherapeutisch laten begeleiden.

Het meisje kreeg een schadevergoeding toegewezen van 7.500 euro. Haar ouders krijgen beiden 1.700 euro.

Verkrachting van een minderjarige beneden de volle leeftijd van 14 jaar wordt volgens het strafwetboek normaal steeds geacht “met geweld te hebben plaats gevonden” en kan daarom worden bestraft met een correctionele gevangenisstraf van 10 tot 15 jaar. Vanzelfsprekend blijft het het voorrecht van de rechtbank om zowel verzachtende als verzwarende omstandigheden in aanmerking te nemen bij het bepalen van de strafmaat.