Het parket van Brussel is dinsdagavond ingelicht door de politiezone Brussel-Hoofdstad van het overlijden van een man. Die was opgesloten nadat hij gisteren door de politiediensten administratief is aangehouden na een interpellatie. 

Het parket  heeft onmiddellijk diverse onderzoeksopdrachten bevolen en vorderde het onmiddellijk hernemen van het onderzoek door het Comité P.  De videobeelden van de bewakingscamera’s van het cellencomplex en van de vrijheidsberoving van de man zijn in beslag genomen.

Volgens onze bronnen gaat het om een man, zonder geldige verblijfsvergunning, van rond de dertig die maandag betrapt zou zijn bij een winkeldiefstal.

Zowel de parketmagistraat, de wetsgeneesheer als het Comité P stapten ter plaatste af. De wetsgeneesheer zal morgen een autopsie uitvoeren.

Het onderzoek loopt om de juiste oorzaak van de feiten te achter halen die geleid hebben tot het overlijden van deze man.