Ahmed Daoudi, één van de leiders van het radicale Sharia4Belgium en Syriëstrijder, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Opvallend: eerder kreeg hij 10 jaar cel, maar hij krijgt nu strafvermindering omdat hij in Syrië ook in een ziekenhuis zou hebben gewerkt. Dat meldt HLN. 

In 2015 kreeg Ahmed Daoudi op het grote Sharia4Belgium-proces een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd. Hij was één van de leiders van de radicaal-islamitische organisatie en bevelhebber bij de aanval op het politiecommissariaat in Molenbeek. Bovendien trok hij ook tot twee keer toe naar Syrië, als één van de eerste Syriëstrijders van ons land.

Eerst sloot hij zich aan bij terreurbeweging Majlis Shura Al Mujahidin, maar Daoudi beweert dat hij daarna opnieuw naar Syrië trok om er te gaan werken in een ziekenhuis. Tijdens zijn proces in 2015 werd dat verhaal afgedaan als ongeloofwaardig, maar zijn moeder, die al sinds 2014 niets meer van hem gehoord zou hebben, tekende verzet aan.

De zaak kwam voor de correctionele rechtbank, die hem op vraag van de procureur enkel veroordeelde voor zaken die zich in België hebben afgespeeld. Er zou namelijk toch geen zekerheid zijn over het feit of Daoudi in Syrië echt deelnam aan terroristische activiteiten en niet echt werkte in een ziekenhuis, zoals hij dus beweert. Daardoor werd zijn celstraf van 10 jaar ingekort tot 6 jaar.