Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert haalde in Terzake hard uit naar zijn N-VA-collega Bart De Wever en noemde hem onder andere een leugenaar. “Hij gedraagt zich als een kleuter die op de speelplaats niet mag meespelen met de andere kinderen”, zegt de liberaal.

Lachaert was te gast in Terzake om te praten over de zaak van de humanitaire visa en de veroordeling van Melikam Kucam. Op het einde haalde hij hard uit naar N-VA-voorzitter De Wever. “Nu geeft Bart De Wever ongeveer elk weekend een interview waarin hij liberalen met de grond gelijkmaakt”, zegt Lachaert. “Dat kleuterachtige gedrag moet stoppen. Hij gedraagt zich als een kleuter die op de speelplaats niet mag meespelen met de andere kinderen. Het is tijd dat hij zijn fout toegeeft, zodat we een streep onder deze oorlog kunnen trekken.”

“Ik begrijp zijn strategie totaal niet. Wij hebben veel gezamenlijke programmapunten”, klinkt het tot slot. “Als ik hem nu hoor, is er maar één walhalla en dat is samenwerken met de matekes van Conner Rousseau en de kameraden van Paul Magnette. Ik begrijp daar niks van. Ik vraag me af of de N-VA-kiezer daarop zit te wachten. Hij maakt het nu onmogelijk om met ons samen te werken. Ik vind dat we hier een streep onder moeten trekken.”