Voormalig Vlaams minister-president en CD&V-boegbeeld Kris Peeters neemt afscheid van de politiek en gaat aan de slag als vicevoorzitter bij de Europese Investeringsbank. “Ik heb 15 jaar aan de top van de Belgische politiek meegedraaid. Ik heb niet het gevoel dat ik een tragisch figuur ben”, zegt Peeters in een afscheidsinterview met De Tijd.

Kris Peeters ruilt zijn functie als Europarlementslid voor het vicevoorzitterschap van de Europese Investeringsbank in Luxemburg. “Ik vind het een grote eer bij die bank een rol te mogen spelen en ben mijn partij dankbaar dat ze me daarvoor heeft voorgedragen”, zegt Peeters in een interview met De Tijd.

“Als u zegt dat ik een tragisch figuur ben, verwijst u ongetwijfeld naar mijn overstap naar de federale regering en het premierschap dat aan mij is voorbijgegaan. Maar ik heb 15 jaar aan de top van de Belgische politiek meegedraaid. Ik heb niet het gevoel dat ik een tragisch figuur ben”, zegt Peeters.

Peeters omschrijft zijn Antwerpse avontuur als een “uphill battle” die hij niet kon winnen. “Achteraf heb ik me de bedenking gemaakt of dat met voorbedachten rade is gebeurd. Bon, ik heb dat met volle verstand zelf beslist. Ik ga dus niet zeggen dat ik erin ben geluisd”, besluit hij.