De gemeenschappen hebben een akkoord over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. De activiteiten mogen doorgaan, maar de bubbels worden kleiner.

Kinderen onder 12 mogen maar één hobby uit te oefenen, en dan liefst in de openlucht. De bubbels voor deze activiteiten worden kleiner, van 50 personen naar 10. Tegelijkertijd worden ook activiteiten in groepjes van 10 toegestaan voor kinderen ouder dan 12, maar dit wel alleen de openlucht.

De kampen in de krokusvakantie zullen op kleinere schaal doorgaan. Niet in groepjes van 50 kinderen, maar in groepjes van 25. “In principe gaat het om activiteiten die 4 of 5 dagen duren”, zegt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) in De wereld vandaag op Radio 1. “Het gaat telkens om dezelfde bubbels en kinderen gaan in die week uiteraard niet naar school. Virologisch is het daarom verantwoord om het onderscheid te maken tussen bubbels van 10 in een schoolperiode en bubbels van 25 in een vakantieperiode.”

Het voorstel komt er na overleg tussen de Franse, Nederlandstalige en Duitstalige gemeenschap. Het moet nu nog goedgekeurd worden door het Overlegcomité.