In de laatste uren van zijn presidentschap verleende Donald Trump gratie aan 73 personen, waaronder voormalig adviseur Steve Bannon. Wie echter geen gratie ontving was Joe Exotic, ster van de Netflix-documentaire Tiger King.

De 57-jarige dierentuinuitbater Joe Exotic – echte naam: Joseph Maldonado-Passage – zit een celstraf van 22 jaar uit vanwege het overtreden van natuurwetgeving en een mislukt moordcomplot tegen zijn rivaal Carole Baskin, een dierenrechtenactiviste en dierentuinuitbaatster die ook te zien is in Tiger King. 

Limousine

Joe Exotic en zijn fans voerden de laatste maanden campagne bij Trump om hem vrij te krijgen. “Hij vraagt nederig om een gratie om de onrechtvaardigheden die hij heeft ervaren te corrigeren en om de kans te krijgen terug te keren naar het leveren van zinvolle bijdragen aan zijn gemeenschap”, schreven zijn advocaten in een formele aanvraag.

Volgens zijn advocaten was Joe Exotic zo goed als zeker van zijn vrijlating. Zo zou er een limousine hebben klaargestaan om hem op te halen aan de gevangenis.