In ‘De afspraak op vrijdag’ heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens een lans gebroken voor viroloog Marc Van Ranst. Daarmee reageert hij op de kritiek van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aan het adres van de viroloog. “Het is niet de bedoeling dat de ene de andere persoonlijk begint aan te vallen”, aldus Coens.

Afgelopen week zat het er bovenarms op tussen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en viroloog Marc Van Ranst. In ‘De afspraak op vrijdag’ probeerde Joachim Coens de gemoederen te bedaren. “Soms moet je ook een beetje vermijden om persoonlijke aanvallen te doen. Het is een tijd waarin iedereen snel oververhit geraakt. We moeten dat vermijden.”

Volgens Coens heeft Bouchez als politicus het recht om zijn mening te geven over bepaalde beslissingen. “Maar Marc Van Ranst heeft ook het recht om als viroloog zijn mening te zeggen”, besluit Coens.

1 REACTIE