Voormalig Syriëstrijder Jejoen Bontinck heeft zijn eerste album uitgebracht als rapper ‘Ready4jerry’. De voormalige aanhanger van Sharia4Belgium probeert door te breken in de rapwereld. “Ik heb een buitengewoon verhaal te vertellen”, vertelde hij een half jaar geleden in Het Laatste Nieuws over zijn rapperscarrière.

Jejoen Bontinck sloot zich op zestienjarige leeftijd aan bij de extremistische groepering ‘Sharia4Belgium’. Twee jaar later in 2013 vertrok hij naar Syrië, om er te vechten aan de kant van de Islamitische Staat.  “Ik ben verkeerde vrienden gevolgd”, verdedigt Bontick zich als het over dat onderwerp gaat. “Je volgt gewoon als een schaap.”

Hij werd na enkele maanden door zijn vader Dimitri Bontinck teruggehaald uit Syrië. Waar hij zeven maanden zou hebben vastgezeten. In 2014 was de jongeman zowel verdachte als kroongetuige op het proces tegen Sharia4Belgium in Antwerpen. Hij kreeg drie jaar voorwaardelijk.

Bontinck zegt met zijn muziek een positieve boodschap de wereld in te sturen. “Ik denk dat er veel betere dingen zijn in het leven, dan zomaar te moeten opgeven omdat je gefrustreerd bent of geen werk krijgt. Er zijn altijd kansen en mogelijkheden.”