Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet weinig marge om nog strengere coronamaatregelen te nemen. “Veel marge om nog drastischer maatregelen te nemen, is er niet”, klinkt het in De Ochtend op Radio 1.

Volgens een recent vrijgegeven rapport wint de ‘Britse’ coronavariant aan terrein in ons land. Jambon ziet echter geen reden tot paniek. “Op dit moment moet je op basis van de cijfers van Sciensano nog niet panikeren”, zegt Jambon. “Er is een licht stijgende trend, maar we zitten nog niet in de groten getale.”

De Vlaamse minister-president ziet vooral heil in meer testen en een langere isolatie van besmette personen. Volgens Jambon is er amper ruimte voor nog strengere maatregelen. “We willen de bedrijven en de scholen openhouden en ervoor zorgen dat ons gezondheidssysteem niet inzakt”, aldus Jambon. “Die strategie moeten we aanhouden, want een van die drie zaken niet kunnen doen, zou verschrikkelijk zijn.”

“Ongeveer alles is al toe, behalve wat vitaal is voor onze samenleving”, besluit hij. “We kunnen maatregelen nemen, maar je moet ook de geestelijke gezondheid van de mensen in het oog houden.”