Een jager in Haacht is betrapt met vergif en meer dan dertig dierenklemmen en dierenvallen. Dat is levensgevaarlijk voor mensen, huisdieren en veroorzaakt zeer veel pijn en dierenleed. Daarom zijn dergelijke zaken ook verboden in België. De jager zou zijn spullen gebruikt hebben om roofvogels, vossen en marters te stropen.

Een inspecteur van Natuur en Bos ontdekte de dierenvallen en -klemmen toen een buizerd in zo’n val klem kwam te zitten. Hij zocht nog even verder en ontdekte zo een 9-tal veerklemmen en 13 vallen. De eigenaar kon gevonden worden en er werd een huiszoeking gehouden. Tijdens die huiszoeking vond men ongeveer dertig veerklemmen, verboden vallen en illegaal vergif. Jeroen Denaeghel van Natuur en Bos noemt het in VRT “een zekere vorm van stroperij.”

Volgens Denaeghel had de jager namelijk pluimvee en fazanten. Roofvogels, vossen en marters vallen zulke dieren aan, waardoor eigenaars dat vaak willen vermijden met onconventioneel en soms zelfs illegaal materiaal. Die dieren zijn echter ook beschermd. “We kunnen het dus niet tolereren,” klinkt het bij Denaeghel. De politie heeft daarom een proces-verbaal opgesteld en het parket heeft een onderzoek geopend.