Google en Apple hebben Parler uit hun appwinkels verwijderd en Amazon zal de sociale media-app niet langer hosten op zijn Web Service

Google en Apple eisten dat Parler de inhoud op het platform beter modereert. Beide internetbedrijven verwijzen onder meer naar opruiende en potentieel gewelddadige taal op het platform voor en na de bestorming van het Capitool. 

De techreuzen krijgen nu bijval van een derde speler, Amazon. “Onlangs hebben we een gestage toename gezien van deze gewelddadige inhoud op uw website, wat in strijd is met onze voorwaarden. Het is duidelijk dat Parler geen effectief proces heeft om te voldoen aan de AWS-servicevoorwaarden”, zo meldt Amazon Web Services (AWS) in een brief.

Volgens de baas van Parler zou de app nu enige tijd niet beschikbaar zijn “opnieuw op te bouwen”.  Het sociale netwerk was de laatste tijd erg populair bij rechts als alternatief voor Twitter.