Na een steekpartij in het psychiatrisch centrum in Sint-Amadeus in Mortsel is een gewapende patiënt ontsnapt. Iedereen in de omgeving werd gevraagd om binnen te blijven. Bij de steekpartij raakte één iemand ernstig gewond. Na een korte klopjacht werd de man opnieuw gevat

De bewoners in de omgeving van het centrum kregen een alarmbericht via het buurtinformatienetwerk dat een gewapende man gevlucht is uit het centrum. Iedereen werd aangeraden binnen te blijven. “Er is een gewapende man ontsnapt die al een slachtoffer heeft gemaakt in Sint-Amadeus,” klinkt het in het bericht. “Hij is gekleed in een zware jas met kap.”

Volgens HLN is één vrouw ernstig gewond geraakt bij de steekpartij. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Ook de MUG reed uit. De toestand van de vrouw is onbekend. De woordvoerder van de politiezone Minos bevestigde het incident aan HLN.