‘Jongeren’ hebben vrijdagavond rond 21.30 uur een tramhalte aan het Edmond Van Beverenplein in Gent opgeblazen. Door middel van vuurwerk en brandversnellers konden ze een explosie veroorzaken. Er zijn nog geen verdachten geïdentificeerd.

Op beelden die circuleren via sociale media is de explosie te zien.“Een bende jongeren heeft met behulp van een doos en brandversnellers en verschillende (vuurwerk) bommetjes de brand veroorzaakt aan de halte op het plein. De recherche voert aan de hand van beelden van de bewakingscamera’s een onderzoek uit”, zegt Liesbeth De Pauw van de politiezone Gent aan Het Laatste Nieuws. Er vielen geen gewonden.

Ook op oudejaarsnacht vonden er enkele incidenten met vuurwerk plaats, waarbij de politie moest tussenkomen. “Er is overlast door enkele groepen jongeren die zich manifesteren en willen bewijzen ten opzichte van elkaar. Momenteel zijn er nog geen verdachten geïdentificeerd maar het onderzoek is lopende”, aldus De Pauw