N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever gaf vanochtend een nieuwjaarsinterview bij Radio 2. De Wever filmde zichzelf vanuit zijn slaapkamer en had voor de gelegenheid een ruitjeshemd aangetrokken. Maar in een spiegel op de achtergrond kon Radio-2 presentatrice Kim Debrie zien dat hij onder zijn hemd enkel een onderbroek droeg. “Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment”, reageerde De Wever betrapt.

Bart De Wever werd zaterdagochtend geïnterviewd in het kader van de eindejaarsfeesten en zijn goede voornemens voor 2021. Het interview was zowel in klank als in beeld te volgen via de app van Radio 2 en de uitzending op Eén. Tijdens het gesprek ziet presentatrice Kim Debrie de blote benen van De Wever.

“Ik ben wat afgeleid”, erkent Debrie. “U heeft een heel mooi hemdje aan, dat heeft u waarschijnlijk speciaal voor ons aangetrokken. Maar onder dat hemdje: kan het zijn dat u daar in uw onderbroek zit?”, vraagt ze. “Hoe kan je dat weten?”, vraagt De Wever zich af. “Omdat ik voor een spiegel zit waarschijnlijk. Verdorie. Daar heb ik geen rekening mee gehouden. Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment.”