N-VA-raadslid Kevin Vereecken vergat zijn microfoon uit te zetten en noemde Peter Mertens (PVDA) “een kieken” tijdens de Antwerpse gemeenteraad.

Tijdens een debat in Antwerpse gemeenteraad over overvolle trams ontstond een verhitte discussie over de kwestie, waarin ook PVDA-gemeenteraadslid Peter Mertens zich uitsprak. De PVDA’er gaf aan “gedegouteerd en gechoqueerd” te zijn over de problematiek.

Daarop weerklonk ergens in de livestream: “Jongens, wat een kieken, echt niet normaal”. Het bleken de woorden van gemeenteraadslid Kevin Vereecken (N-VA) te zijn, die kort daarvoor aan het woord was en zijn microfoon vergat uit te zetten. De N-VA’er kwam daarop in beeld en zag er duidelijk ongemakkelijk uit.

Burgemeester De Wever vermaande zijn partijgenoot. “Gelieve uw microfoons te muten als je onoorbare commentaren geeft over collega’s”, zei De Wever.