Minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) vindt dat men in Vlaanderen teveel panikeert over de ‘Britse’ coronavariant. “Het noorden van het land kan niet altijd zijn wil opleggen aan het zuiden”, zegt hij op Bel-RTL.

“Ik roep op tot koelbloedigheid, ook bij de minister van Volksgezondheid [Frank Vandenbroucke (sp.a)]”, zegt Jeholet. “Hij was alarmistisch, een angstzaaier, zondag. Hij houdt geen rekening met de paniek die hij veroorzaakt bij de kinderen, scholen en ouders.”

De Franstalige minister-president verwijst daarmee naar de vrees voor het rondwaren van ‘Britse’ coronavariant in de scholen. In Vlaanderen wil men een week voor de krokusvakantie overschakelen op afstandsonderwijs, maar daar wil Jeholet niets van weten.

“Vlaanderen wilde deze afstandsonderwijsmaatregel nemen”, klinkt het. “Het is zoals met de avondklok. Vlaanderen wilde het niet, dat is hun zijn keuze. Maar het noorden van het land kan niet altijd zijn wil opleggen aan het zuiden.”

2 REACTIES