President Emmanuel Macron zal de wetgeving tegen incest verstrengen. Dat heeft hij zaterdag aangekondigd in een video op Twitter. Aanleiding zijn de beschuldigingen van incest jegens de prominente Franse politicoloog Olivier Duhamel. 

President Emmanuel Macron plaatste zaterdag een video op Twitter, waarin hij oproept om kinderen beter te beschermen tegen seksueel geweld. “We gaan achter de agressors aan. Jullie zullen nooit meer alleen zijn”, aldus Macron. De president heeft de minister van Justitie gevraagd om kortelings met wetsvoorstellen te komen. Hij beloofde ook dat criminelen gestraft zullen worden voor hun daden uit het verleden.

(Lees verder onder de tweet.)

In 2018 heeft Frankrijk de verjaringstermijn al verlengd tot 30 jaar nadat het slachtoffer meerderjarig is geworden. Dat is volgens Macron echter onvoldoende. Zo zullen kinderen op basisscholen de kans krijgen om in speciale lessen over incest te praten. Macron beloofde ook betere psychologische bijstand voor slachtoffers.

Onder de hashtag #Metooinceste hebben duizenden mensen de afgelopen weken hun verhaal verteld. Aanleiding is de publicatie van een boek waarin de Franse politicoloog Olivier Duhamel van incest wordt beschuldigd. Het boek veroorzaakte heel wat ophef in Frankrijk.