De 17-jarige Mila die begin vorig jaar het onderwerp was van een politieke storm in Frankrijk nadat ze kritiek had geuit op de islam, krijgt een jaar later nog steeds honderden berichten per dag. Het meisje kan nog steeds niet naar school vanwege de vele doodsbedreigingen die ze krijgt. 

Midden januari vorig jaar moest de toen 16-jarige Mila onderduiken en kreeg ze permanente bewaking nadat ze overspoeld werd met doodsbedreigingen en er werd opgeroepen om haar te verkrachten. Daarbij werden ook haar naam, adres en andere gegevens veelvuldig gedeeld op sociale media.

De reden? Het meisje had zich kritisch uitgelaten over de islam, nadat een islamitische jongeman die ze had afgewezen haar een “vuile lesbienne” noemde en haar erop weest dat homoseksualiteit niet kan binnen de islam. “Ik haat religie”, reageerde ze vervolgens in een video. “De Koran predikt enkel haat, de islam is stront, ik zeg wat ik denk.”

Tot op de dag van vandaag krijgt Mila nog steeds dagelijks doodsbedreigingen. Volgens haar advocaat krijgt ze honderden haatberichten per dag en kan ze nog steeds niet naar school. Ze veranderde van school nadat op sociale media werd opgeroepen tot een aanslag op haar school, maar ook haar nieuwe school zou nu bedreigd worden waardoor Mila nu helemaal niet meer naar school kan.

De Franse autoriteiten hebben veel werk met het onderzoeken van de vele bedreigingen van Mila. In oktober vorig jaar werd nog een 23-jarige man veroordeeld tot drie jaar vel omdat hij een video had geplaatst waarop hij deed alsof hij Mila’s keel oversneed.

1 REACTIE