Op oudejaarsnacht zijn in Frankrijk 861 wagens in brand gestoken, een daling met 41 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2020 werden in de nacht van 31 december op 1 januari 1.457 wagens in brand gestoken. Dat schrijft het Franse Europe 1. De sanitaire situatie en de avondklok kunnen deze daling verklaren.

In de nacht van 31 december op 1 januari 2021 zijn op het Franse grondgebied in totaal 861 wagens uitgebrand. Dat blijkt uit informatie die de Franse radiozender Europe 1 kon inkijken. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin had vooraf gevraagd om dit cijfer niet te communiceren, teneinde elke vorm van competitie te vermijden. Daarom kwam het ook niet aan bod in een persbericht van de minister, waarin hij de balans opmaakt van de incidenten op oudejaarsnacht.

861 is een daling met 41 procent in vergelijking met vorig jaar, toen 1.457 wagens uitbrandden. Voor het eerst sinds 2015 ligt dat aantal zo laag. Op oudejaarsavond was in Frankrijk een avondklok vanaf 20 uur van kracht en waren 100.000 politieagenten op het terrein aanwezig.