Volgens het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) dat de bestellingen plaatste voor spuiten en naalden voor de Federale overheid, zijn tot op vandaag 984.000 spuiten en 900.000 naalden geleverd. “We verwachten deze week ook nog 150.000 naalden”, zegt FAGG-woordvoerster Ann Eeckhout aan SCEPTR 

Op een bestelling van in totaal bijna 16 miljoen spuiten en 12,5 miljoen naalden, is er dus nog maar 7 procent van het totaal gearriveerd.

“De eerste leveringen dateren van 16 en 23 december. De tweede levering dateert van maandag 11 januari”, bevestigt Eeckhout. 

De volgende levering verwacht het FAGG ten laatste te ontvangen tegen 25 februari. Dan arriveren er nog eens 3,4 miljoen spuiten en 3,4 miljoen naalden. Uiterlijk eind maart wordt nog een levering van 7,6 miljoen spuiten en 4 miljoen naalden verwacht.

Van het coronavirus zelf zouden er volgens viroloog Marc Van Ranst momenteel 84.000 doses in de diepvriezer liggen.