Facebook neemt extra maatregelen in de aanloop naar de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Dat meldt het sociale medium in een persbericht. Zo is het niet meer mogelijk om evenementen aan te maken die zullen plaatsvinden in de buurt van het Witte Huis op woensdag 20 januari.

Facebook meldt dat het waakzaam is voor signalen van geweld of andere dreigingen in Washington. Om te vermijden dat hun diensten worden gebruikt voor geweld, neemt het bedrijf nu bijkomende maatregelen.

Gebruikers kunnen geen evenementen meer aanmaken die woensdag gepland zijn in de buurt van het Witte Huis of het Capitool. Bovendien zal het sociale medium alle evenementen inzake de inauguratie extra in de gaten houden. Indien nodig zal Facebook ze ook verwijderen.

Enkele dagen geleden heeft Facebook alle berichten met de slogan ‘stop the steal’ verwijderd. Gebruikers die in het verleden al meermaals de regels overtreden hebben, zullen woensdag geen evenementen of livestreams kunnen aanmaken.