De vermiste Boeing 737 komt boven water. De eerste brokstukken en lichaamsdelen zijn teruggevonden in de Javazee. Het vliegtuig van Sriwijaya Air verdween plots van de radar kort na het opstijgen.

Het toestel was opgestegen in de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, voor een binnenlandse paraboolvlucht. Plots verdween de Boeing 737 echter van de radar, nog geen 4 minuten nadat het vliegtuig was opgestegen. Nu blijkt het toestel neergestort te zijn in de Javazee, maar het is nog volledig onduidelijk waarom.

De reddingsactie bestond uit vier vliegtuigen en tien boten met duikers aan boord en begon het gebied uit te kammen. Een woordvoerder van de politie bevestigde dat er brokstukken, voorwerpen van passagiers en lichaamsdelen gevonden zijn. De kans op overlevenden is zo goed als onbestaand. Het toestel had iets meer dan 50 passagiers aan boord.