Bij een dubbele zelfmoordaanslag in Bagdad zijn minstens 23 doden en 50 gewonden gevallen. Het is van 2018 geleden dat er nog zo’n aanslag plaatsvond in de Iraakse hoofdstad.

Twee zelfmoordterroristen met bommengordels bliezen zichzelf op in een drukke markt op het Tayaran-plein in het centrum van Bagdad. Volgens het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken vielen er minstens 23 doden. Naar verwachting zal dit aantal nog oplopen aangezien veel gewonden er erg aan toe zijn.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar lijkt het werk te zijn van Islamitische Staat of een aanverwante groepering. Het is van januari 2018 geleden dat er nog een gelijkaardige zelfmoordaanslag plaatsvond in Bagdad. Lange tijd – met name na de Irakoorlog, de daaropvolgende burgeroorlog en strijd tegen Islamitische Staat – waren dergelijke aanslagen schering en inslag in de Iraakse hoofdstad.