West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) kondigde maandag plotsklaps een verbod aan op binnenactiviteiten voor kinderen jonger dan 12. Hij werd vrijwel meteen teruggefloten door de Vlaamse minister van Jeugd, zijn partijgenoot Benjamin Dalle. Dat meldt VRT NWS. 

West-Vlaams provinciegouverneur Decaluwé (CD&V) kondigde maandagmiddag een tijdelijk verbod aan in zijn provincie op binnenactiviteiten voor kinderen jonger dan 12. Daarmee wou Decaluwé de verspreiding van de ‘Britse’ coronavariant tegengaan. 

Dalle: “Warrige communicatie”

Vlaams minister van Jeugd Dalle (CD&V) zou Decaluwé hebben gevraagd om het verbod “on hold” te zetten. “Contact gehad met gouverneur Decaluwé, er komt geen verbod op activiteiten voor -12-jarigen in West-Vlaanderen”, meldt Dalle op Twitter. “Sector is bijzonder sterk en verantwoordelijk georganiseerd. Voor zovele kinderen is dit essentieel!” 

(Lees verder onder de tweet.)

Dalle krijgt bijval van CD&V-voorzitter Joachim Coens. “Net de gouverneur gebeld: geen verbod”, klinkt het daar. Iets eerder schreef hij op Twitter: “Ik neem aan dat dit niet klopt?”

“Een drastische beslissing als alle activiteiten voor kinderen onder de twaalf te verbieden, moet nationaal afgestemd worden”, zegt Dalle aan VRT NWS. “Dit zijn geen maatregelen om op provinciaal vlak af te sluiten. Ik begrijp dat er kritiek is op de warrige communicatie, maar hier is er snel gehandeld. Er was even onduidelijkheid, maar het is snel rechtgezet.”