Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil meer lokale autonomie tijdens de vaccinatiecampagne. Dat heeft hij zondag gezegd in ‘Wakker op Zondag’ bij ATV. “Lever Antwerpen de vaccins en we vaccineren alle Antwerpenaren op 100 dagen”, klinkt het.

Volgens burgemeester Bart De Wever is Antwerpen perfect voorbereid om op 100 dagen tijd alle inwoners te vaccineren. “Sta ons toe om onze eigen bevolking op te roepen, om het zelf te organiseren en op 100 dagen jaag ik alle Antwerpenaren door het vaccinatiedorp”, zegt De Wever.

De burgemeester pleit dan ook voor meer lokale autonomie voor de grote steden. “Men moet mij niet komen belasten met allerlei procedures van hogere overheden, die in het verleden al vaak hun inefficiëntie hebben bewezen.”

Of dat ook betekent dat Antwerpen voorrang moet krijgen? “Ik wil geen voorrang, ik wil gewoon mijn plan kunnen trekken.”

Als alle Antwerpenaren voor de zomer gevaccineerd kunnen worden, is er veel mogelijk. Een scenario waarin het leven pas in het najaar herneemt, zou volgens De Wever “dramatisch” zijn.