Kort nadat Navalny gearresteerd werd, publiceerden zijn bondgenoten een video waarin ze “het geheime paleis van Poetin aan de zwarte zee” toonden. De beelden toonden een groot en duur paleis aan de Zwarte Zee en gingen al snel internationaal. Op France 24 ontkende Poetin dat het zijn paleis was. Nu heeft Mash Video, een kanaal dat volgens The Moscow Times “loyaal is aan het Kremlin”, toegang verkregen tot het ‘Poetinpaleis’.

Op de beelden lijkt het alsof het paleis nog volop gebouwd wordt, maar volgens Navalny “was het zes jaar geleden al klaar.” Het paleis zou worden gerenoveerd wegens slechte ventilatie, waardoor er zich overal schimmel ontwikkelde. Het paleis zou meer dan een miljard hebben gekost om te bouwen en hoeveel de reconstructie nu kost, is onduidelijk.

Nu blijft de vraag natuurlijk nog van wie het paleis is. Poetin ontkende ferm dat het zijn paleis zou zijn, maar volgens Navalny liegt hij. Open Media (Otkritiye Mediya) beweert echter dat vijf aannemers die werken aan het paleis bevestigden dat het van Poetin is. Poetin zou niet het eerste Russische kopstuk zijn met een geheime residentie, hoewel zijn paleis wel het meest indrukwekkende is. In 2016 kwam het geheim zomerhuis van voormalig premier Dimitri Medvedev boven water, hoewel huis nog een understatement is. Navalny blijft ondertussen in de cel.

Beelden binnen paleis

Navalny publiceert dronebeelden

Poetin ontkent het paleis

Zomerhuis Medvedev