Pedro Facon, sinds oktober de Belgische coronacommissaris, zal een aantal weken buiten strijd zijn wegens een burn-out. Er werd gecommuniceerd dat Facon met ‘gezondheidsproblemen’ kampt, maar VTM Nieuws vernam van verschillende bronnen dat het gaat om een burn-out.

In oktober besliste ons land om een coronacommissaris aan te stellen die verantwoordelijk is voor de coördinatie van het Belgische coronabeleid over de verschillende beleidsniveaus. Pedro Facon, voormalig kabinetschef van Maggie De Block (Open Vld), werd door de regering De Croo aangesteld als coronacommissaris. Enkele maanden later blijkt dat al zijn tol geëist te hebben.

Gisteren werd een persbericht de wereld in gestuurd waarin werd aangekondigd dat Facon enkele weken afwezig zal zijn vanwege ‘gezondheidsredenen’, zonder verdere informatie. “Zijn gezondheidstoestand is privé”, klonk het onder meer op vragen daaromtrent. Er werd gespeculeerd dat de coronacommissaris zelf besmet zou zijn met het coronavirus, maar dat is dus niet het geval.

Verschillende bronnen hebben aan VTM Nieuws bevestigd dat de coronacommissaris kampt met een burn-out. De hoge werkdruk zou daarvoor aan de basis kunnen liggen, maar volgens sommigen zou ook de slechte samenwerking met het kabinet van Volksgezondheid een rol kunnen gespeeld hebben.