De vrouw die bij de bestorming van het Capitool is neergeschoten en daarbij zwaargewond raakte, is bezweken aan haar verwondingen. Amerikaanse overheidsfunctionarissen en politiediensten melden intussen dat de situatie bij ‘Capitol Hill’ opnieuw veilig is en onder controle van de politie.

Intussen worden ook achtergebleven vlaggen van Trump-aanhangers verwijderd door de politie. Er bevinden zich nog altijd wel veel mensen rond en in de omgeving van het gebouw.

Senator Jeff Merkley schrijft op Twitter dat  de stemmen van de kiesmannen die zich in de senaat bevonden in veiligheid zijn gebracht. De politie gaat intussen verder met het terugdringen van de menigte. En de avondklok gaat in. 

Intussen hebben ook de Belgische premier Alexander De Croo en Vlaams Minister-President Jan Jambon hun afkeuring uitgesproken over wat zich vanavond in de Verenigde Staten afspeelde.