Opmerkelijk nieuws uit Groot-Brittannië. Volgens de Britse krant ‘The Telegraph’ zouden Britse autoriteiten overwegen mensen te betalen om zich te laten testen. Men  zou een bedrag van 500 pond (562 euro) willen betalen voor een positieve coronatest. Volgens Minister van Milieu George Eustice is er nog geen besluit genomen over zo’n voorstel.

Brits onderzoek wijst uit dat veel mensen met symptomen zich toch niet laten testen, uit angst voor de verplichte quarantaine die volgt op een positieve test. 

Bepaalde Britten met een laag inkomen kunnen al een beroep doen op extra financiële steun als ze in quarantaine moeten. In het voorstel waarover sprake zou men nu overwegen iedereen die positief test een forfaitair bedrag van 500 pond uit te betalen.

Aan het zogenaamde ’cash voor covid’ zou wel een fors prijskaartje vasthangen. De krant rekende voor dat het de Britse schatkist  mogelijk 2 miljard pond per maand kan kosten.

Britse regeringsbronnen bevestigen dat er nog vergelijkbare voorstellen op tafel liggen. Zo zou men enkel kunnen uitbetalen indien mensen niet van thuis uit kunnen werken. Dat zou de kostprijs van zo’n plan met de helft reduceren.