Joe Biden, toekomstig president van de Verenigde Staten van Amerika, heeft donderdagavond een nieuw steunpakket aangekondigd voor de Amerikanen. Daarbij volgt hij de twee steunpakketten die aftredend president Donald Trump voorheen al goedkeurde.

Het ‘Amerikaans Reddingsplan’, zo noemt Joe Biden het steunpakket dat hij gisteren aankondigde. Het gaat om een bedrag van 1,9 miljoen dollar. Dit is ongeveer 1.560 miljard euro. Ongeveer een vijfde van het bedrag gaat naar de rechtstreekse bestrijding van het coronavirus. Onder andere voor de aankoop en verspreiding van coronatesten en vaccinaties. Ongeveer het zelfde bedrag gaat naar bedrijven en een noodfonds voor lokale regeringen.

Het overgrote deel van het geld zal gebruikt worden om de staten, lokale overheden en families te helpen op economisch gebied. Zo voegt Biden een cheque van 1.400 dollar toe aan de cheque van 600 dollar die Trump al wilde uitdelen aan het volk. Elke Amerikaan zal in het totaal dus een cheque van 2000 euro ontvangen. Dit komt overeen met 1645 euro. In februari moet er meer duidelijkheid komen over zijn exacte hulpplan. Nadat hij op 20 januari officieel wordt ingezworen als president van de Verenigde Staten.

1 REACTIE