Een 33-jarige Antwerpenaar is opgepakt in Costa del Sol. Hij is de leider van een grote cocaïnebende die ook oorlogswapens smokkelt via de haven van Antwerpen. Y.M.W. zou één van de grootste drugshandelaars van het land zijn. Al woonde hij in een luxevilla, toch duurde het maanden voor hij kon worden gevat.

Na een grondig onderzoek van de Spaanse politie leidden alle sporen naar Estepona, een kuststad in de provincie Malaga. Estepona staat erom bekend het mooiste stadje te zijn van Costa del Sol. Daar had de bendeleider een grote luxueuze villa waarin hij woonde samen met zijn gezin. Zijn villa bevindt zich buiten het centrum, in een zeer afgelegen en moeilijk te bereiken locatie.

Getipt over arrestatie, vluchtte weg uit villa in Costa del Sol

De bendeleider werd al een tijd gezocht door de Belgische politie. Hij vluchtte onmiddellijk weg uit de villa toen hij vernam dat hij gearresteerd zou worden. Het is dus duidelijk dat de leider informatie beschikte over het onderzoek en getipt werd zodat hij tijdig kon ontsnappen. Het gezin werd daarna lange tijd gevolgd door de Guardia Civil, zeker omdat tijdens de kerstdagen de kans groot was dat er een familiereünie zou plaatsvinden.

Zo werden de speurders rechtstreeks naar Almuñecar geleid, een kuststad in Granada. Daar hield de bendeleider zich schuil in een andere luxevilla op één van de meest exclusieve plaatsen. De politie omsingelde de locatie en arresteerde Y.M.W. toen hij de woning probeerde te verlaten. Hij zou zich niet verzet hebben tijdens de arrestatie.

Uitlevering aan België

De man zit nu in een cel in Spanje. Het Spaanse gerecht zal hem zo snel mogelijk uitleveren aan België. Zijn Antwerpse advocaat, Sahil Malik, laat weten dat Y.M.W. zich niet zal verzetten tegen de uitlevering. Hij zou binnen enkele dagen worden overgedragen aan de politiediensten. Daarna zal hij voor de rechter moeten verschijnen.