De Amerikaanse libertarische oud-politicus Ron Paul is geblokkeerd door Facebook. Dat meldt het voormalige Republikeinse Congreslid op Twitter.

“Met geen andere verklaring dan ‘herhaaldelijk tegen onze community-standaarden ingaan’, heeft Facebook me geblokkeerd om mijn pagina te beheren. Nooit hebben we bericht ontvangen van het overtreden van de community-standaarden in het verleden en nergens is de beledigende post geïdentificeerd”, zegt Paul.

Vrije meningsuiting

Zijn wekelijkse ‘Texas Straight Talk’-column was het enige wat die dag door Paul op Facebook geplaatst werd. Het artikel in kwestie ging over censuur door grote techbedrijven na de onlusten in en rond het Capitool. 

“De massale sociale-mediazuiveringen van vorige week – te beginnen met het permanente verbod van president Trump op Twitter en andere kanalen – waren schokkend en akelig, vooral voor degenen onder ons die waarde hechten aan vrije meningsuiting en vrije uitwisseling van ideeën”, schreef Paul.

“Facebook ziet het bepleiten van de vrijheid tegenwoordig als opruiing”, schrijft senator Rand Paul, zoon van, op Twitter. “Waar zal het eindigen?”