Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) is de beslissing van Twitter om Amerikaans president Donald Trump levenslang van het platform te weren problematisch. “Het is niet aan de CEO van een privébedrijf om te oordelen wat online wel of niet mag verschijnen”, antwoordde hij op een vraag die Tom Van Grieken (Vlaams Belang) hem vandaag in de Kamer voorschotelde.

Vorige week verwijderde Twitter het account van Amerikaans president Donald Trump van hun platform definitief. In de dagen daarna ontstond er een grote discussie op de sociale media in verband met de vrije meningsuiting en de rol die de online platformen hier in spelen. Volgens velen kan de actie van Twitter totaal niet. Anngezien ze een monopoliepositie op de sociale media bezitten en daardoor mensen kunnen censureren.

Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt vandaag dat de actie van Twitter problematisch is. “De vrijheid van mening is een grondrecht” ,klonk het vandaag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. “Het is niet aan de CEO van een privébedrijf, dat ook nog een monopolie ter zake heeft, om te beslissen wat online wel of niet mag verschijnen. In ons land beslist een rechter daarover. Dat is zo en dat moet zo blijven.”