De aangekondigde rellen in Kortrijk en Menen, die afgelopen week werden aangekondigd via sociale media, zijn gisterenavond uitgebleven. Op sociale media circuleerden verschillende berichten die opriepen om te gaan protesteren tegen de avondklok zoals in Nederland. In werkelijkheid ontaarden deze protesten in rellen en volgde grote ravage bij lokale handelaars.

De politie van Menen en Kortrijk onderschepte deze berichten deze week en namen de nodige voorbereidingen. Er werd aan het station van Kortrijk, waar de relschoppers zouden verzamelen, en in het winkelwandelgebied extra gepatrouilleerd. Daarnaast stond er zelfs een waterkanon klaar op het terrein van het politiecommissariaat. De extra maatregelen leken te werken, in beide steden bleef het de gehele avond rustig.  “Alles bleef rustig, er waren geen arrestaties”, zegt woordvoerder Thomas Detavernier van de politiezone VLAS in Het Laatste Nieuws.

Ook de winkeliers waren bezorgd om de eventuele rellen. Al het los materiaal, zoals borden, werd door de handelaars binnengehaald. Een juwelier timmerde zelfs al zijn panden dicht. Enkele handelaars namen het recht in eigen handen en trommelden wat vrienden op om hun zaak te beschermen. Tot confrontatie kwam het uiteindelijk niet.