Het aandeel van Twitter op de Amerikaanse beurs is sterk gedaald nadat het sociale media-bedrijf besliste het account van de Amerikaanse president Donald Trump te verwijderen. In Frankfurt, waar het bedrijf tweede genoteerd staat, moest het bedrijf tot 8 procent van zijn waarde inleveren.

Het vertrouwen in Twitter lijkt bij de aandeelhouders te verdwijnen na de verbanning van de Trump op hun kanaal. De aandelen van het bedrijf blijven steeds verder dalen. De Amerikaanse president bezat een van de populairste Twitteraccounts door zijn frequente getweet en daarbij de vele online debatten dewelke deze vaak opleverden. Hij bezat aan het einde meer dan 88 miljoen volgers.

Het verwijderen van het account kampte op vele tegenreacties wereldwijd. Volgens vele is dit een verregaande vorm van het inperken van de vrije meningsuiting. “Toch een beetje eng dat de grenzen van de vrijheid van meningsuiting niet langer door onafhankelijke rechters maar door machtige multinationals worden bepaald”, klonk het bijvoorbeeld bij Rik Torfs. Er wordt daarnaast aangekaart hoe het komt dat de Amerikaanse president wel wordt gecensureerd maar extremistische Imams en dergelijke hun account wel mogen behouden.