In Tienen is een 73-jarige vrouw woensdagnamiddag neergestoken in haar appartement. Hoewel ze hevig bloedde, kon ze zelf nog de politie verwittigen dat ze hulp nodig had. Een team kwam ter plaatse en trof de vrouw zwaargewond aan. Ze is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het parket opende een onderzoek en heeft al één verdachte aangehouden.

De precieze omstandigheden van de steekpartij in Tienen zijn nog onduidelijk. Het afstappingsteam, het gerechtelijke labo en een wetsarts kwamen ter plaatse. De politie heeft ondertussen al een 42-jarige vrouw aangehouden op verdenking van poging tot moord. De verdachte woont niet ver van het slachtoffer en kon nog geen uur na het telefoontje van het slachtoffer worden gevat. Sarah Callewaert van het parket van Leuven vertelt aan VRT dat “de vrouw ondervraagd zal worden en voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moordpoging.”