Ook deze oudejaarsavond hadden de ordediensten hun handen vol in hoofdstad Brussel. Er werden zeker 20 wagens in brand gestoken, meer dan vorig jaar.

De Brusselse politie moest voor middernacht 370 keer uitrukken. Een derde van die interventies vond plaats in de politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene. 50 van de interventies in die politiezone hadden te maken met vuurwerk. In de politiezones Brussel-Zuid, -Noord en -West ging het telkens om een tiental aanhoudingen. In totaal werden 138 mensen administratief en 16 gerechtelijk aangehouden.

Er vonden 55 oproepen plaats voor brandend stadsmeubilair en 20 voor brandende auto’s. Er werden twee scooters in brand gestoken. Drie bussen, twee trams en twee tramhaltes werden beschadigd. In de vroege avond werden in Anderlecht en Vorst vier wagens in brand gestoken. In Schaarbeek werden twee minderjarigen aangehouden omdat ze probeerden molotovcocktails te ontsteken. 

De brandweer moest drie keer uitrukken voor een woningbrand. De ziekenwagen moest 75 keer uitrukken.