YouTube zal alle nieuwe video’s verwijderen die beweren dat de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) de verkiezingen verloor door fraude. 

Volgens YouTube worden video’s die beweren dat fraude een invloed heeft gehad op de Amerikaanse presidentsverkiezingen al langer verboden, maar “in sommige gevallen, heeft dat betekend dat controversiële meningen over het resultaat of het telproces werden toegestaan”.

Volgens de videowebsite hebben genoeg staten intussen hun kiesresultaten bevestigd, waardoor de verkiezing van de Democraat Joe Biden zeker is. Alle ‘content’ die vanaf woensdag wordt geüpload en “mensen misleidt door te beweren dat wijdverspreide fraude of fouten de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 hebben veranderd” zal verwijderd worden. Alle video’s die de regels overtreden, maar daarvoor werden geüpload, zullen blijven staan.

Een dag voor de aankondiging werd de ‘safe harbor’-deadline overschreden, de datum waarop traditioneel alle betwistingen van de verkiezingen in de staten uitgeklaard zijn. In dit geval lopen wel nog verschillende rechtszaken.

1 REACTIE