Marc Van Ranst bevestigt dat sp.a-voorzitter Conner Rousseau hem gevraagd heeft als minister van Volksgezondheid. Dat zegt de viroloog in een interview met Humo.

“Daar is over gepraat”, antwoordt Van Ranst aarzelend op de vraag of Rousseau hem gevraagd heeft om minister te worden. Uiteindelijk sloeg hij het aanbod af en werd Frank Vandenbroucke in de plaats daarvan minister van Volksgezondheid. 

“Politiek… Ik heb geleerd niets uit te sluiten, en ik heb zeker niet het gevoel dat ik dat niet zou kunnen – zo arrogant ben ik wel – maar ik zie nu ook wat voor een hondenstiel het is”, zegt de viroloog, die door de lezers van Humo verkozen werd tot ‘Man van het jaar’, over het aanbod. “Politici worden beschimpt, beledigd en uitgespuwd. Ik vind het een gevaarlijke situatie. Ik ken slimme mensen die nog liever naalden in hun ogen steken dan te overwegen om in de politiek te gaan.”