De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) maakt brandhout van het coronasteunpakket van het Amerikaanse Congres. Volgens hem gaat er te veel geld naar het buitenland en te weinig naar het Amerikaanse volk. 

Het had veel voeten in de aarde, maar geraakten Republikeinen en Democraten het eens over het Amerikaanse coronasteunpakket, de ‘Covid Relief Bill’. Dat was buiten de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) gerekend, die fel uithaalde naar het 5.000 pagina’s tellende akkoord. “Het wordt de Covid Relief Bill genoemd, maar het heeft bijna niets met covid te maken”, zei Trump maandag in een video.

Trump wil meer geld voor Amerikaanse burgers

Trump vindt dat er te veel geld naar het buitenland en linkse hobby’s gaat en te weinig naar het Amerikaanse volk. In zijn video houdt de Amerikaanse president een bloemlezing van de vele honderden miljoenen die naar de derde wereld, cultuurinstellingen en natuurbeheer gaan. 

Daarentegen krijgen gewone Amerikanen een eenmalige directe betaling van slechts 600 dollar. Trump wil dat dat bedrag wordt opgetrokken naar 2.000 dollar per Amerikaan. Dat pleidooi krijgt alvast de steun van een aanzienlijk deel van de Democraten.

Het is nog maar de vraag of Trump erin slaagt om zijn veto te stellen. Het steunpakket heeft voldoende stemmen gekregen om zo’n presidentieel veto te omzeilen.