De Amerikaanse staat Texas, een trouwe Republikeinse staat, schiet president Donald Trump te hulp in zijn strijd tegen Joe Biden. Trump blijft namelijk volhouden dat Biden enkel kon winnen door fraude en doet zijn uiterste best dat in de rechtszalen uit te vechten. Texas stapte naar het Hooggerechtshof in Washington DC en klaagt nu ook vier staten aan waar Joe Biden gewonnen heeft.

Texas sleept Georgia, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin voor de rechter. De Texaanse minister van Justitie, Ken Paxton, wil dat het Hooggerechtshof onderzoekt hoe het kan dat Trump verloor in deze staten, terwijl hij vier jaar geleden nog gewonnen was. Texas gelooft dat de vier staten in de fout gegaan zijn omdat ze hun verkiezingsprocedures hadden gewijzigd door de coronacrisis. De staat beweert dat die wijzigingen illegaal waren. Drie van de vier staten hebben ook een Democratische gouverneur. Georgia is daar de uitzondering op.

Texas wil dat de kiesmannen van de staten geblokkeerd worden. Dat zou in totaal over 62 stemmen gaan. Biden zou dan nog steeds genoeg kiesmannen hebben om te winnen, maar het verschil zou aanzienlijk kleiner worden. De rechtszaak zou echter een kleine slaagkans hebben. Andere juridische pogingen van Donald Trump hebben ook nog niet veel uitgehaald. Michigan noemt dit zelfs niets meer dan een reclamestunt.