De luchthaven Aden van Jemen is vandaag aangevallen met drones. Er zijn ook  geweerschoten en een grote explosie gehoord. Daarbij vielen minstens vijf doden en tientallen gewonde. De aanval vond plaats op het moment dat de nieuwe regering van Jemen aankwam op de luchthaven. Dat meldt Francenews24.

Een grote explosie en heel wat geweerschoten zijn gehoord op de luchthaven van Aden, kort nadat een vliegtuig met de nieuw gevormde regering van Jemen woensdag landde. Dat meldt ook Al Arabiya.

Daarbij zijn minstens vijf mensen gedood en raakten tientallen anderen gewond. Dat bevestigde een lokale veiligheidsbron aan Reuters. Volgens Al Arabiya wijst alles erop dat de Jemenitische ministers niet gewond raakten bij de aanval.

De kabinetsleden, waaronder premier Maeen Abdulmalik, en de Saoedische ambassadeur in Jemen, Mohammed Said al-Jaber, werden veilig overgebracht naar het presidentiële paleis van de stad. “Wij en de leden van de regering zijn in de tijdelijke hoofdstad Aden en het gaat goed met iedereen”, tweette Maeen vanuit Maasheq Palace. “De laffe terroristische aanslag op de luchthaven van Aden maakt deel uit van de oorlog die wordt gevoerd tegen de Jemenitische staat en zijn geweldige mensen.”

Drone veroorzaakt explosie in de luchthaventerminal

Een drone zou daarbij ook in het luchthavengebouw binnengedrongen zijn waar een explosie heeft plaatsgevonden. De voorlopige balans zou 5 doden en 20 gewonden zijn. 

Hieronder vindt u enkele beelden van de aanslag waarop geweerschoten en explosies te horen zijn, net op het moment van de aankomst van de regering.