Nadat Ruben Van Gucht voor de rechtbank in het ongelijk is gesteld in zijn juridisch gevecht met Jacques Vermeire schrijft Dag Allemaal dat “de gelekte cijfers over zijn vergoedingen laten uitschijnen dat hij niet onderbetaald werd”. Ook Luc Verschueren doet zijn verhaal aan Dag Allemaal en meent dat Van Gucht “overdreven” heeft. De nu 66-jarige ‘aangever’ van Vermeire zou nog geprobeerd hebben de twee kemphanen te verzoenen.

Ruben Van Gucht (34) is volgens de rechtbank géén mede-auteur van Jacques Vermeires zaalshow. Een schadevergoeding van 10.000 euro, én nog eens 52.000 euro extra voor z’n geleverde werk. Dat hoopte het VRT-sportanker te bekomen door z’n voormalig jeugdidool Jacques Vermeire (69) en diens manager voor de rechtbank te slepen. Maar die gaf hem ongelijk. Of Van Gucht in beroep zal gaan is nog niet bekend. 

Jacques Vermeire toonde zich al eerder tevreden, maar geeft aan Dag Allemaal iets meer details: “Vergeet niet, dit gaat over mijn carrière. Ruben was mijn aangever en leidde via zijn vragen mijn grappen in. Die vragen zette hij wel op papier, maar dat maakt van hem geen co-auteur. Ik ben de komiek. En eerlijk, de mensen komen toch naar de show van Jacques Vermeire en niet naar die van Ruben Van Gucht.”

Dag Allemaal maakt ook melding van “gelekte cijfers” over de vergoedingen van Van Gucht. “Dat laat niet uitschijnen dat hij onderbetaald werd. 93.000 euro kreeg hij, voor ruim een jaar werk.” Zo zou hij op één avond voor een optreden in Casino Kursaal 5.000 euro betaald gekregen hebben. Dat komt neer op een bedrag van 2,50 euro per betalende toeschouwer.

Luc Verschueren over Ruben Van Gucht: “Hij heeft gewoon overdreven”

Luc Verschueren, zegt aan het magazine dat hij zich alvast steeds correct behandeld heeft gevoeld door Vermeire. “Besprekingen over financiën duren hoogstens enkele minuten en iedereen houdt zich daarna aan de afspraken.” stelt hij.

Verschueren vermoedt dat de afspraken onvoldoende duidelijk waren maar blijft liever op de vlakte. Wel is hij het niet eens met het oordeel van de rechter dat een aangever geen creatieve bijdrage zou kunnen leveren. Verschueren merkt wel op dat de rol van Ruben Van Gucht anders was en dat hij meer ‘interviewer’ was in plaats van ‘aangever’. 

De financiële afspreken met Vermeire wil Verschueren “niet aan de grote klok hangen”. Hij zou nog geprobeerd hebben hen te verzoenen. Verschueren zegt weet te hebben dat er een gesprek is geweest bij Vermeire thuis, waar Van Gucht toen nóg meer geld gevraagd zou hebben. “Hij heeft gewoon overdreven”, besluit Verschueren.