Vandaag raakte bekend dat de Belgische regering verschillende ngo’s stevige subsidies toekent voor de bestrijding van racisme en islamofobie. Opvallend, tussen die ngo’s zit ook het ‘Collectief contre l’Islamophobie en Belgique’, waarvan de Franse variant onlangs verboden werd wegens extremisme. N-VA-Kamerlid Theo Francken kaart op sociale media aan dat ook de Belgische organisatie wel degelijk een extremistisch gedachtegoed heeft. 

Na de onthoofding van leerkracht Samuel Paty werd het Franse CCIF in de strijd tegen islamitisch extremisme ontbonden, het Belgische CCIB bestaat wel nog. “Het CCIB heeft exact dezelfde agenda als het CCIF en past dezelfde tactieken toe”, aldus Francken. “Een screening van hun FB pagina kort samengevat: voor de hoofddoek altijd en overal, tegen verdoofd slachten en overal zien ze politiegeweld. Op écht elke foto van een vrouw zie je de hijab. Het lijkt wel of er in België geen vrouwen zonder hoofddoek meer bestaan… .”

Opvallend, bijna alle bestuursleden van het CCIB zijn gelieerd aan regeringspartij Ecolo. Zo doet onder meer de naam Farida Tahar een belletje rinkelen bij sommigen. Tahar is een uitgesproken moslimactiviste en de eerste senatrice die bij de eedaflegging een hoofddoek droeg. Andere minder bekende namen zijn die van Mustapha Chairi en Hajib El Hajjaji, die volgens bepaalde joodse organisaties ook gelieerd zouden zijn aan de Moslimbroederschap en Hamas. 

Francken is dan ook verontwaardigd dat deze islamitisch fundamentalistische en in Frankrijk zelfs organisatie in ons land gewoon subsidies krijgt. “Dat deze paarsgroene regering subsidies toekent aan een organisatie die recent in Frankrijk verboden werd, is stuitend. Dat de stoere Van Quickenborne dit subsidiebesluit eigenhandig ondertekent is pijnlijk. Dat er geen enkel overleg is met de Franse collega’s is onbegrijpelijk.”

“Van Quickenborne, OCAD en de Staatsveiligheid benadrukken de laatste tijd graag het toenemende gevaar van extreemrechts”, besluit Francken. “Prima, dat ze die wannabe-Breivikjes maar scherp in de gaten houden. Ik mag echter hopen dat de verhoogde waakzaamheid voor extreemrechts niet ten koste gaat van de alertheid voor de structurele en georganiseerde dreiging van het islamisme en de politieke islam via het Moslimbroederschap en haar vele vehikels en tentakels, tot diep in de Belgische politiek.”

Lees de volledige post van Theo Francken hier:

https://www.facebook.com/franckentheo/posts/1957712217701135