Gisterenavond kreeg de politie van Gent een oproep dat een kapperszaak in de Bevrijdingslaan open zou zijn. De politie ging een kijkje nemen en betrapte er een Gentse kapper met 7 klanten in een ‘clandestien kapsalon’ in de garage. De agenten stelden vast dat enkele heren netjes gekapt de garage van het pand, gelegen achter de hoek van de kapperszaak, verlieten.

De politie vroeg en kreeg van het parket de toelating om het pand te betreden. In de garage troffen ze de kapper aan, samen met nog 7 andere personen. Er stonden in de garage twee kappersstoelen opgesteld.

Tegen de kapper, een 34-jarige man uit Gent, is een proces-verbaal opgesteld wegens inbreuken tegen de Covid-regelgeving. Het parket zal hem op korte termijn dagvaarden.

De politie stelde eveneens een proces-verbaal op ten laste van de BVBA wegens inbreuken op de uitbating van de kapperszaak, omdat de kapper het bevel tot sluiting had genegeerd.

Alle opbrengsten die de kapper ontving van zijn klanten zijn in beslag genomen.

Voor de aanwezige klanten zal het een kostelijke knipbeurt worden. Zij kregen een onmiddellijke minnelijke schikking gepresenteerd van 250 euro* wegen inbreuken op de Covid-regelgeving (samenscholing). Bij niet-betaling zullen zij door het parket gedagvaard worden.

  • update n.a.v. rechtzetting Parket Oost-Vlaanderen: Het bedrag van de OMS bedraagt 250 euro ipv 750 euro zoals in origineel bericht vermeld. 750 euro wordt toegepast bij Lockdownfeestje, wat niet het geval was.