De Duitse politie is vandaag met een grote politiemacht binnengevallen in de woning van een radicale moslim in Berlijn. Volgens de veiligheidsdiensten zou hij bezig zijn geweest met het plannen van een terroristische aanslag met explosieven. Het is niet duidelijk of er ook explosieven werden aangetroffen.

Duitse veiligheidsdiensten waren de man al langer op het spoor. Het zou gaan om een geradicaliseerde moslim die volgens de inlichtingendiensten plannen had voor een terreuraanslag. Vanmorgen vielen ze binnen in zijn woning in het noord-oosten van Berlijn. Bij de actie werden maar liefst 190 agenten ingezet.

Justitie stelt dat er bij de inval niemand werd aangetroffen in de woning en dat er dus ook niemand werd aangehouden. Of er explosieven of andere verdachte zaken werden gevonden, willen de Duitse veiligheidsdiensten vanwege het lopende onderzoek niet zeggen.