De Belgische taskforce vaccinaties overweegt om in een eerste fase slechts één spuitje te geven, ook bij vaccins die eigenlijk een dubbele injectie vereisen. Dat heeft vaccinoloog Pierre Van Damme gezegd in ‘Het Journaal’. “Zo kan je sneller meer mensen bereiken, en kom je sneller tot een groepsimmuniteit.”

In de Canadese provincie Quebec overweegt men voornoemde strategie, die volgens Pierre Van Damme ook interessant kan zijn voor ons land. “Ze willen er proberen om eerst zoveel mogelijk mensen een eerste dosis te geven, alvorens het schema af te werken met een tweede dosis. Dat is een alternatieve aanpak, die we met de taskforce ook van heel dichtbij gaan bekijken”, klinkt het.

Van Damme ziet verschillende voordelen verbonden aan de Canadese strategie. “Je kan er sneller de groepsimmuniteit mee doen aangroeien. Een tweede voordeel is dat je iedereen die op de wachtlijst staat, ook de jongeren, iets zou kunnen aanbieden, bijvoorbeeld al voor de zomer.”

“We moeten dit nu vrij snel bekijken met de taskforce, binnen de drie weken. En ook op Europees niveau natuurlijk, want dit zou een heel belangrijk alternatief zijn”, besluit hij.

1 REACTIE